Nieuws

Nieuws

 

01 maart 2016

Kick-Off vergadering voor Stuurgroep en Werkgroepen

Eerste officiƫle voorstelling van het ICMS project en het digitaal platform aan de leden van de stuurgroep en de werkgroepen.

Georganiseerd door Algemene Directie Crisiscentrum (ADCC), Brussel.

 

 

maart - april - mei - juni 2016

Roadshow Belgische provincies

Gedurende de maanden maart tot juni 2016 wordt het project ICMS voorgesteld aan de veiligheidscellen van alle Belgische provincices.

 

 

juni-juli 2016

Rock Werchter

Op vraag van de coƶrdinerende overheden - via de provincie Vlaams-Brabant - werd een basisconfiguratie van ICMS opgezet voor de eerste operationele test tijdens het festival Rock Werchter. "Meer dan 1.100 "entries" vanop meer dan 10 gescheiden geografische, zonder problemen" was het eindverdict.

 

 

juli 2016

Opstart testprogramma

Eerste testen van afzonderlijke modules door leden van de werkgroepen en een specifieke testgroep.

 

 

augustus 2016

Opstart productieservers

In de loop van de maand augustus werden de redundante productieservers in gebruik genomen en werd gestart met belastingstests.

Enerzijds wordt de belasting bij voorziene en onvoorziene aantallen concurrent users getest; anderzijds wordt de performantie geanalyseerd van bevraging van externe databases via WFS, WMS, WMTS, ...

 

 

oktober 2016

Activering operationele servers

De servers in de diverse data centres werden geactiveerd. Geleidelijk worden testen uitgevoerd en modules operationeel gesteld, in het vooruitzicht van de algemene systeemactivering tegen 2017.

 

 

november 2016

Crash Courses

Om een zo groot mogelijk aantal toekomstige eerstelijnsgebruikers te laten kennismaken met de basis van ICMS en dan vooral de zogenaamde "crisisfunctionaliteiten" worden tussen begin november en medio december "Crash Courses" georganiseerd voor ongeveer 1.500 personen; dit in een samenwerking tussen TCD en FOD IBZ.

 

 

december 2016

Dynamischer communicatie

Om in het vooruitzicht van het operationeel maken van ICMS beter en meer dynamisch te kunnen communiceren met de gebruikersgroepen, werd deze website uitgebried met een messaging systeem, te bekijken via: newsabout.icmsystem.be

 

 

VOLG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31 december 2016

ICMS v1.00

ICMS werd overeenkomstig de project requirements geactiveerd op 31 december 2016 om 2211hr (2111 UTC).

Follow us on twitter

@ICMS_BE

Project

on behalf of

BE Home Office